Annelore Debruyne

Al van jongs af aan, ben ik geboeid door talen en verhalen. Mijn oorspronkelijke keuze om Frans en Spaans te studeren, zorgde ervoor dat ik de wereld kon ontdekken en nieuwe mensen, culturen en verhalen kon leren kennen. Deze ervaringen en kennis geef ik met veel passie en plezier door als leerkracht talen.

In de loop der tijd, voelde ik echter steeds meer de behoefte om ook de innerlijke mens te ontdekken. Beroepsmatig deed ik ervaring op als leerlingbegeleider, maar ik schoolde me daarnaast ook bij tot integratief psychotherapeut. Zo combineer ik vandaag het beste van twee werelden; als leerkracht én als psychotherapeut, exploreer ik met nieuwsgierigheid en milde aandacht de wereld aan de binnen- en buitenkant, steeds in verbinding met de unieke mensen met wie ik werk.

Als therapeut luister ik naar jouw verhaal, naar wat je letterlijk benoemt, maar ook naar wat onuitgesproken blijft, naar de lading die onder jouw woorden zit. In interactie met jou, probeer ik taal te geven aan wat in jou leeft. Dit kan de taal van woorden zijn, maar ook de taal van beelden, of de taal van het lichaam. Ik stem mijn begeleiding af op jouw specifieke noden, wensen en voorkeuren. We bekijken waar je in vastloopt en proberen daar ruimte en beweging in te brengen, zodat je als mens opnieuw verder kunt groeien. Op die manier tracht ik een stukje mee te wandelen op jouw levenspad; op een zachte en veilige manier kijken we naar de moeilijke stukken die je meedraagt in je rugzak en zoeken we naar wat je nodig hebt om deze (beter) te kunnen dragen. In mijn begeleiding vertrek ik steeds van het hier en nu, met de bedoeling om op een constructieve manier vooruit te blikken naar de toekomst. Wat heb je nodig om het leven te leiden dat voor jou klopt en goed aanvoelt?

Ik geloof sterk in de kracht van jouw persoonlijk proces, met zijn eigen ritme en tempo. Door aandacht en ruimte te geven aan wat zich nu aandient, laten we dit proces toe om zijn natuurlijke stroom te hervinden, zodat jij terug vanuit gevoel en in verbinding met jezelf en anderen kunt leven.

(Be)come as you are. Wees welkom!

Opleidingen

Postgraduaat in de Integratieve Humanistische Psychotherapie
AIHP, 2023
Integratieve Kinder- en jeugdpsychotherapie
AIHP, 2016


Faalangst. Weg ermee!
Onderwijsservice, 2015
Peer support coaching
HoWest Brugge, 2016-2017

Lidmaatschappen

BNVIP (Belgisch-Nederlandse Vereniging voor Integratieve Psychotherapie)

BVP (Belgische Vereniging voor Psychotherapie)

Houder van ECP (European Certificate of Psychotherapy)

Gedeeltelijke terugbetaling mogelijk via uw ziekenfonds.

Annelore werkt op donderdagnamiddag- en avond.

Menu